Praet: "Wat Anderlecht vroeg, was niet redelijk"

DONDERDAG, 6 OKTOBER 2016, 07:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voor het eerst sinds zijn transfer van Anderlecht naar Sampdoria heeft Dennis Praet een interview gegeven. In Het Laatste Nieuws vertelt hij onder meer over de soap die aan zijn overstap vooraf ging. "Maar liever zo vertrekken dan zoals Matias Suarez."

Hoewel hij nog maar één jaar onder contract lag, bleef Anderlecht lang vasthouden een zijn vraagprijs van tien miljoen euro. Uiteindelijk mocht hij vertrekken voor één miljoen euro minder. "De transfersom die Anderlecht vroeg, was niet redelijk, dat klopt", vertelt Praet. "Je kan beginnen dreigen, maar dat vind ik belachelijk. Ik vertrek liever zoals het nu gebeurt is dan op de manier waarop Matias Suarez is vertrokken."

Wat Praet wel erg vindt, is dat voorzitter Roger Vanden Stock op een bepaald moment zijn engagement in twijfel trok en dit vertelde in de media. "Ik ben altijd alles blijven geven", is Praet duidelijk. "Wat ik hierover wil zeggen? Dat inzet de basis is van voetbal, meer niet. Ik wil niet natrappen want ik kende vele mooie jaren bij Anderlecht. Maar ik denk dat ze blij kunnen zijn met de transfersom die ik heb opgeleverd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.