Faes redt punt voor U19, ook Vancamp scoort weer

MAANDAG, 10 OKTOBER 2016, 08:38 - Garrincha

JEUGD De Belgische U19 hebben in hun tweede wedstrijd van de EK-kwalificatieronde 2-2 gelijkgespeeld tegen Finland. Pas diep in de blessuretijd kon aanvoerder Wout Faes een punt veroveren voor de Belgen.

De Belgen kwamen op het halfuur op achterstand, maar Jorn Vancamp hing vijf minuten later de bordjes alweer gelijk. In de zeventigste minuut maakte Finland de 1-2 en België leek op weg naar een nederlaag. Tot Faes in de absolute slotseconde alsnog gelijk maakte.

Morgen speelt België zijn derde wedstrijd van deze kwalificatieronde. Rusland is dan de tegenstander. De eerste twee van de poule plaatsen zich voor de laatste kwalificatieronde na nieuwjaar. België en Rusland leiden momenteel met 4 punten, Finland volgt met 2 en Kazachstan is nog puntenloos.