Bouw Eurostadion pas in juli 2017

MAANDAG, 10 OKTOBER 2016, 14:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het dossier van het Eurostadion loopt nog maar eens vertraging op doordat Ghelamco pas volgende week het aangepaste MER (milieueffectenrapport) indient. Zo komt de vooropgestelde datum van februari 2017 in het gedrang. De UEFA blijft het dossier wel steunen.

In het beste geval kan men de bouwaanvraag binnen ongeveer één maand indienen, maar dan nog beslist de Vlaamse Overheid pas na 105 dagen over de aanvraag. Nadien hebben ook nog verschillende actiecomités de kans om in beroep te gaan, waardoor er nog eens maximum 120 dagen vertraging mogen worden bijgetelt. Zo kom je algauw aan juli 2017.

“UEFA heeft er alle vertrouwen in dat het stadion er tijdig staat. Op 14 december komen UEFA-voorzitter Ceferin en secretaris-generaal Theodoridis het EK-logo voorstellen in Brussel. Ze zullen dan hun vertrouwen uitspreken in het dossier", aldus Dimitri Huygen, projectdirecteur voor EURO 2020 in Brussel.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.