"De Medina heeft de kwaliteiten van een potentiële topverdediger"

DINSDAG, 11 OKTOBER 2016, 11:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Hij heeft er lang op moeten wachten, maar vorige woensdag stond Nathan de Medina voor het eerst in de basis bij OH Leuven. Ook zondag speelde hij de volledige wedstrijd. Journalist John Maris, die voor het Nieuwsblad OHL van nabij volgt, was onder de indruk.

"De Medina liet zien waarom Anderlecht hem uitleent zonder aankoopoptie. Hij toonde alle basiskwaliteiten van een potentiële topverdediger en zijn passes over veertig tot vijftig meter naar de flankaanvallers kwamen perfect aan. Bij OHL zullen ze er over enkele jaren trots op zijn dat een topper als De Medina ooit voor hen speelde", schrijft Maris vandaag in zijn krant.

De Medina zelf beschouwt OHL als een goede stap in zijn ontwikkeling. "In de opleiding bij Anderlecht trok men kadertjes voor alle facetten van het voetbal. Ik moet ze nu nog opvullen en dat kan perfect bij OHL. Daar ben ik blij om", zegt de vorige week 19 jaar geworden verdediger. "Onze trainer Emilio Ferrera werkt niet alleen aan het collectief, hij besteedt ook veel aandacht aan de individuele vooruitgang van de spelers. Dat kan minder bij een topclub. Daar verwacht men zijn spelers kant en klaar bij de eerste ploeg."



anderlecht-online forum