"Heeft altijd de kwaliteiten gehad om leider te zijn"

WOENSDAG, 12 OKTOBER 2016, 08:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Mohammed Ouahbi, huidig trainer van de U21 van Anderlecht, begeleide Youri Tielemans tijdens een groot deel van zijn jeugdopleiding. Vorig seizoen was hij nog de T3 van de jonge middenvelder. Ouahbi is dan ook goed geplaatst om zijn licht te laten schijnen over Tielemans.

"'Die kapiteinsband, zoals op het einde van de match tegen Standard, past hem heel goed. Vorig jaar al was hij voor mij de echte kapitein. Veel meer dan Proto, Deschacht of Defour. Ik heb hem meegemaakt in de kleedkamer, hij was het die de troepen motiveerde, hij was het die zijn ploegmaats pushte tijdens de opwarmingen. Maar ik begrijp ook heel goed dat ze hem tegenover de oudere spelers die kapiteinsband niet konden geven. In elk geval heeft hij altijd al de kwaliteiten gehad om de leider te zijn", zegt Ouahbi in Sport/voetbalmagazine.

Tielemans is goed aan het seizoen begonnen: "Zijn spel is soberder, hij kiest zijn acties beter uit. Hij voelt zich het best in het huidige systeem", gaat Ouahbi verder, "Met Leander Dendoncker werkt het ook beter dan met Steven Defour. Leander denkt altjid aan het evenwicht wat dan weer bevrijdend werkt voor Youri."

"De afgelopen jaren heeft hij ups en downs gekend. Hij belandde vorig seizoen op de bank en dit seizoen moest hij zich opnieuw bewijzen tegenover een nieuwe trainer. Sinds kort woont hij samen met zijn vriendin, wat ook positief is, zij weet van aanpakken bij hem."

"Het lijkt me evident dat dit zijn laatste seizoen is in België en in Anderlecht', is Ouahbi eerlijk, "Maar ik weet dat hij de club wil verlaten door de grote poort: hij wil die titel en een Gouden Schoen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.