Tielemans en Dendoncker ontsnappen aan kritiek

DONDERDAG, 13 OKTOBER 2016, 10:14 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Nadat de Belgische U21 verloren tegen Montenegro en Letland en hierdoor het EK misliepen, krijgen ze bakken kritiek. Bondscoach Johan Walem laakte de mentaliteit van de ploeg en anderen volgen hem. Enkel Youri Tielemans en Leander Dendoncker lijken te ontsnappen aan de kritiek.

Tegen Montenegro verloor België vrijdag met 3-0. Intrinsiek was het elftal van de Belgen veel beter, maar de Montenegrijnen vochten als leeuwen, terwijl de Belgen er ongeïnteresseerd bijliepen. Er duiken ook verhalen op van spelers die te laat komen voor de training of zich overslapen voor het ontbijt. Ook toptalent Charly Musonda Jr. zou dringend een knop moeten omdraaien.

Tegen Montegro en Letland ontbraken Anderlecht-spelers Youri Tielemans, actief met de A-ploeg, en de geblesseerde Leander Dendoncker. "Tielemans is een mooi voorbeeld over hoe het zou moeten", zegt Benoit Thans, voormalig technisch directeur bij de KBVB. "Youri is veranderd. Hij had altijd al veel talent en koppelt daar nu de juiste mentaliteit aan. Ook Leander Dendoncker gaat er steeds voor. Zij verdienen het om opgeroepen te worden voor de Rode Duivels."

U21-bondscoach Johan Walem vertelde na de partij tegen Letland dat geen enkele van zijn spelers een plaats bij de A-ploeg verdient.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.