"Niets concreet voor nieuwe Europese competitie"

VRIJDAG, 14 OKTOBER 2016, 09:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anders Horsholt, de directeur van FC Kopenhagen, verklapte gisteren dat verschillende topclubs uit kleinere landen aan het nadenken zijn over een nieuwe competitie. Ook Anderlecht is hierbij betrokken. Volgens woordvoerder David Steegen is er nog niets concreets.

Volgens Horsholt zaten Anderlecht, Club Brugge, Ajax, PSV, Feyenoord, Glasgow Rangers, Celtic, Malmo, Rosenborg, Brondby en FC Kopenhagen samen om te kijken of ze een alternatief kunnen oprichten voor de Champions League. Vanaf 2018 verandert het format van deze topcompetitie in het nadeel van de kleine voetballanden. Ook clubs uit Zwitersland, Portugal en Griekenland werden gecontacteerd.

Bij Anderlecht geeft me toe dat er nagedacht wordt, maar meer ook niet. "Er is contact geweest tussen verschillende clubs van die in eenzelfde schuitje zitten om oplossingen te zoeken voor de toekomst. We merken immers dat we niet kunnen concurreren met de absolute topclubs", stelt  Anderlecht-woordvoerder David Steegen. "Maar de gesprekken bevinden zich nog in een embryonale fase, er is nog niets concreet. Het zijn maar denkpistes en studies die nu op tafel liggen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.