Acheampong: "Ik sta niet graag linksback"

ZATERDAG, 15 OKTOBER 2016, 16:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In afwachting van de terugkeer van Ivan Obradovic is Frank Acheampong een certitude op linksback. Maar als het van de Ghanees afhangt, maakt Obradovic snel zijn rentree. "Ik bid hier elke dag voor. Dan kan ik weer een rij hoger spelen."

Is Acheampong nu een flankaanvaller dan wel een verdediger? "Ik speel niet echt graag op de back, maar door de blessure van Obradovic en het vertrek van N'Sakala kwam ik er weer terecht. Soms moet je je opofferen voor het team", zegt Acheampong. "De voorbije jaren heb ik altijd gespeeld, maar nooit op een vaste plaats. Dat is ok, maar het kan ook een probleem zijn. Als een scout komt en ik sta linksback, dan kan dit hem verwarren", zegt Acheampong.

De Ghanees verkiest om meer aanvallend te spelen, maar met Sofiane Hanni staat links vooraan iemand die onaantastbaar is. "Concurrentie ontmoedigt me nooit", aldus Acheampong. "Als ik eerst niet mag spelen, zorg ik wel dat de coach me zal opstellen. Dan werk ik extra om mijn kans te krijgen. In the end, Frankie will play."

Acheampong is bijna vijf jaar bij Anderlecht. Van de huidige kern doen er niet veel beter en dus heeft hij ook een rol te spelen naast het veld. Hij helpt de jonge Afrikanen Doumbia en Sowah waar hij kan. "Het is mijn verantwoordelijkheid om dit te doen. Ik probeer hen ook duidelijk te maken dat wat je naast het veld doet een invloed kan hebben op je prestaties. Ik zeg hen niet dezelfde fouten te maken als ik vroeger."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.