Weiler: "Het was strafschop"

MAANDAG, 17 OKTOBER 2016, 07:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de nederlaag tegen Westerlo speelde Anderlecht ook tegen Lokeren een erg zwakke wedstrijd in eigen huis. Dat beseft ook coach René Weiler. "We hebben tijd nodig. Veel tijd om veel te verbeteren."

"In de eerste helft domineerden we, maar we vergaten om het af te maken", begint Weiler zijn analyse. "Na de rust kwamen we flink in de problemen en hebben we enkele keren geluk gehad. Ik ben niet tevreden over de tweede helft. Twintig minuten lang hebben we afgezien. We waren ons hoofd kwijt. Die penaltyfase? Ik moet de beelden nog eens bekijken, maar volgens mij was het strafschop."

Waar Michel Preud'homme bij Club Brugge en Hein Vanhaezebroeck bij Gent kunnen terugvallen op een ploeg die al enkele jaren staat, moet Weiler een heel nieuw elftal smeden. "Ik blijf het zeggen: we hebben veel jonge en veel nieuwe spelers. We moeten nog veel leren en hebben tijd nodig. Dat bleek vandaag nog maar eens", aldus Weiler.

De coach vraagt ook om Nicolae Stanciu tijd te geven. "Het is zijn eerste buitenlands avontuur en hij is nog maar 23 jaar. Hij moet zich aanpassen aan Anderlecht en Anderlecht aan hem. Ik ga hem de tijd geven en ik hoop dat iedereen dat zal doen." De laatste zin was nadrukkelijk gericht tot de aanwezige journalisten.



anderlecht-online forum