Deschacht hoeft niet naar rechtbank

DINSDAG, 18 OKTOBER 2016, 08:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Als het van de Kansspelcommissie afhangt, moet Olivier Deschacht niet voor de rechtbank verschijnen voor gokken op zijn eigen ploeg. Hij gokte dan wel op zijn eigen ploeg, maar enkel op winst. De Kansspelcommissie heeft wel een andere sanctie in gedachten.

Deschacht hield altijd vol dat het zijn broer Xavier was die gokte vanop zijn account, maar dat betwist de Kansspelcommissie. Er zijn sterke aanwijzingen dat Deschacht ook zelf gokte op wedstrijden van Anderlecht. Verspreid over verschillende jaren zou de inzet "het gemiddelde maandloon van een werknemer overschrijden." Deschacht zou aan het einde van de rit er ook geld aan overgehouden hebben.

In het voordeel van Deschacht pleit dat er geen aanwijzingen gevonden zijn dat hij gegokt heeft op een verlies van zijn eigen ploeg. Vanaf zijn account werd wel gegokt op de wedstrijd die Anderlecht met 0-5 verloor van PSG, maar dat zou zijn broer gedaan hebben.

De Kansspelcommissie heeft zijn bevinden doorgegeven aan het parket van Gent. Het adviseert om Deschacht een boete op te leggen van zo'n 25.000 euro. Dat bedrag moeten ook de andere gokkende spelers (Henkinet, Musona en Dierickx-) betalen. Een rechtzaak hoeft van de Kansspelcommissie niet.

De Kansspelcommissie wil intussen werk maken van een campagne om voetballers aan te sporen om niet te gokken op eigen wedstrijden. "Het zou positief zijn mochten Deschacht en de andere spelers van wie werd vastgesteld dat ze deze norm hebben overschreden, hieraan meewerken", zegt de voorzitter van de Kansspelcommissie. Deschacht zou er niet weigerachtig tegen staan om hieraan mee te werken.

Deschacht zelf wil voorlopig niet reageren op de hele heisa. Dat wil hij pas doen als er een vonnis is.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.