Weiler: "Lukebakio zal nooit spelen bij Toulouse"

DINSDAG, 18 OKTOBER 2016, 16:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nadat René Weiler een eerste evaluatie van zijn spelerskern maakte, schoof hij enkele jongeren aan de kant. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit waarom. Aaron Leya Iseka ziet hij terugkeren, maar voor Dodi Lukebakio is hij ongemeen hard.

"Toen ik bij Anderlecht aankwam, telde de A-kern 37 spelers. Dat betekent dat er iedere week twintig zijn die ontevreden zijn omdat ze niet op het scheidsrechtersblad staan. Ik wacht op de eeste speler die dan zegt 'ik verdien mijn loon niet op basis van mijn prestaties.' Integendeel: dan komen hun makelaars klagen en gaan die de media oppoken. Eigenlijk zouden die makelaars hun premie moeten afstaan. Zij verdienen geld op de kap van een speler die gaan waarde heeft."

"Lukebekio? Zou hij spelen zonder die problemen?"

Eén van de spelers die door Weiler aan de kant geschoven werd, was Dodi Lukebakio. Hij werd niet meteen naar de B-kern gestuurd, maar schipperde een hele zomer tussen A- en B-kern. Uiteindelijk verhuurde Anderlecht hem op de laatste dag van de transferperiode aan Toulouse. Daar krijgt hij echter geen werkvergunning zodat hij niet kan spelen. "Maar zou hij er spelen zonder dat probleem?", werpt Weiler op. "Ik zal u één ding vertellen: Lukebakio zal er nooit speelminuten maken."

"Leya Iseka is interessante speler"

Ook Aaron Leya Iseka wordt dit seizoen uitgeleend. In hem ziet Weiler wel nog toekomst. "Hij is een interessante speler, maar het was moeilijk om een plekje in het team voor hem te vinden gezien zijn leeftijd en profiel. Als hij na dit seizoen terugkeert en bij Marseille veel gespeeld heeft, heeft hij de nodige ervaring opgedaan. Dan kan hij hopelijk zeggen 'ik heb gespeeld en dingen bijgeleerd'. Dat is goed voor hem, voor mij en voor de club."



anderlecht-online forum