"Deschacht op de bank? Op een dag moet iemand dit beslissen"

WOENSDAG, 19 OKTOBER 2016, 10:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De voorbije seizoenen leek het alsof Olivier Deschacht sterker werd met de jaren. Maar onder René Weiler verslijt het clubicoon zijn broek op de bank. En dan is er nu die gokaffaire. Hoe kijkt René Weiler hiernaar?

"Deschacht die zijn hele carrière bij dezelfde club speelt, dat is romantiek. Waar vind je dat nog", vertelt Weiler. Toch verkiest de Zwitser Bram Nuytinck boven Deschacht. "Olivier was lang geblesseerd en is geen 28 jaar meer. Ik heb het grootste respect voor zijn carrière en zal hem niet met de reserven laten spelen, maar op een dag moet iemand de beslissing nemen die niet plezant is om te horen."

Dat Deschacht nu in het oog van de storm zit met die gokaffaire, speelt voor Weiler geen rol. "Ik sprak Olivier onder vier ogen en zei hem 'jij weet wat je gedaan hebt, ik hoef het niet te weten'. Ondanks die privéproblemen traint hij even professioneel als altijd. Ik heb niets aan te merken op zijn gedrag."

Dat 'het publiek' liever Deschacht zou zien spelen in plaats van Nuytinck, deert Weiler niet. "Het publiek ... Misschien moeten we eens een analyse van het publiek maken. In de ene hoek zitten mensen die niets moeten weten van Nuytinck, in de andere hoek net wel. Anderen fluiten op Nuytinck omdat de ploeg slecht presteert. Het publiek is een objectieve waardemeter om te weten of de ploeg goed of slecht speelt, maar de keuze voor de ene of de andere speler is zeer subjectief."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.