Roef: "Ploegmaats zijn mij blijven steunen"

WOENSDAG, 19 OKTOBER 2016, 12:19 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Davy Roef maakt de balans op van vier maanden eerste keeper bij paars-wit. Een haantje de voorste zal Roef nooit zijn, maar hij heeft wel de mentalitiet en kwaliteit van een prof, al was het geen gemakkelijke opdracht om de schoenen van Silvio Proto te vullen. 

"Het was mijn droom om Silvio ooit op te volgen", geeft Roef toe, "Ik heb in het begin nog getwijfeld of een uitleenbeurt niet beter was. Ze hebben mij echt moeten overtuigen om rugnnummer 1 te nemen, maar na enkele wedstrijden voelde ik dat het goed zat."

Sport

Als er bij een Anderlecht een quiz georganisseerd wordt willen zijn ploegmaats steevast bij Davy in de ploeg zitten want hij is er de ongeslagen quizkampioen. 
"Alles weet ik niet hoor, maar ze mogen mij wel altijd eens uitnodigen voor de Slimste Mens ter Wereld, alleen de geschiedenisvragen zullen een probleem zijn. Ik hou van sport, de Olympische Spelen zijn een feest voor mij, 24 uur per dag sport op tv. Maar ik lees ook graag sportbiografieën zoals die van Lance Armstrong. Het WK wielrennen bijvoorbeeld, ongelofelijk is dat, 250 km bij 40 graden, wow."

Saint-Etienne

Tegen Saint-Etienne slikte Anderlecht in de laatste seconde een tegendoelpunt, Roef lag aan de basis door slecht uit te komen: "Gelukkig steunden mijn ploegmaats mij want de dag nadien liep ik nog met een lang gezicht. Ik besefte dat door mijn fout we dure Europese punten kwijt waren. De zondag daarop moesten we dan naar Standard, daar stond ik toch wel even met bevende handjes tijdens de opwarming. Maar ik keepte een foutloze wedstrijd en ik kan ook roepen hoor. Ik heb mij trouwens heel kwaad gemaakt tegen Lokeren, zelf Kara was verschoten, 'Amaai Davy gij kunt roepen' zei hij tegen mij."

Mile Svilar

Na Roef staan Boeck en Mile Svilar te wachten: "Boeckx mag je in ieder geval niet onderschatten en Mile is een supertalent, dat zie ik elke dag op training, ik was op mijn 17de niet zo sterk als hij nu. Iker Casillas en Van der Sar zijn altijd mijn grote idolen geweest. Maar ook naar Thibaut Courtois kijk ik op, die heeft op zijn 22ste al de Champions League finale gespeeld met Atlético. Voorlopig ben ik dus nog niet goed genoeg om zijn veters te knopen", aldus Roef. 

 

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.