Nuytinck: "Ben altijd in mezelf blijven geloven"

DONDERDAG, 20 OKTOBER 2016, 10:41 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bram Nuytinck kreeg de laatste weken heel wat kritiek over zich heen. Toch blijft hij het vertrouwen behouden van de staff en zijn coach, wat heel belangrijk is voor de verdediger. Hij concentreert zich enkel op zichzelf, wat heel belangrijk is om deze moeilijke periode te boven te komen. 

"Het is natuurlijk heel belangrijk voor mij dat ik vertrouwen van het bestuur en trainer blijf hebben, maar ook van de staff en van mijn ploeggenoten. Ik heb natuurlijk ook al kritiek gehoord en gelezen, de voorbije weken. En ik aanvaard die kritiek ook maar ik heb nooit het geloof in mezelf verloren, integendeel zelf, ik ben mij blijven concentreren op mijn eigen spel om niet ten onder te gaan. Vandaag pluk ik daar de vruchten ben", zegt de Nederlander. 

"Ik denk dat we op Mainz opnieuw verdedigend een sterke prestatie kunnen neerzetten, maar daarvoor moeten we wel tot op de laatste seconde geconcentreerd blijven. We hebben gezien op Saint-Etienne dat een fractie van een seconde niet opletten, ons dure punten kunnen kosten. Op Standard hebben we dat rechtgezet. Ik ben ervan overtuigd dat we defensief op het goede spoor zitten."

"Het is niet altijd even simpel. Op de rechtsachter zitten we met twee geblesseerden, dat begint toch wel op te lopen. Maar ik geloof in de kwaliteit van de groep. En Anderlecht zijnde moeten we ons in elke situatie zien te redden en er als sterkste uit te komen", besluit Nuytinck.

Herman Van Holsbeeck

General manager Herman Van Holsbeeck nam het gisteren ook nog eens op zijn Nederlandse verdediger. "Ik wil heel graag Bram Nuytinck verdedigen. Als je wordt afgemaakt door de pers, de fans, zoals hij meegemaakt heeft en dan hou je op Standard en Lokeren de nul met sterke prestaties: daar heb je karakter voor nodig. Velen zouden er allang aan onderdoor gegaan zijn, hij niet en daarom wil zeggen: chapeau Bram!"



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.