"Ik zal nooit spelen voor Brugge of Standard"

ZATERDAG, 22 OKTOBER 2016, 07:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Youri Tielemans wervelt dezer dagen op het veld. Stilaan zien we de kwaliteiten van de jonge middenvelder waar iedereen al zolang de mond van vol heeft. Ook Tieleamans zelf geeft zijn evolutie toe: "Ik ben een andere voetballer geworden."

Iedereen is het er ondertussen over eens, dit seizoen is het seizoen van Youri Tielemans. De jongens is échte voetballer geworden en dat zie je met periodes ook op het veld.
"In het tussenseizoen ben ik beginnen beseffen dat ik meer verantwoordelijkheid moet nemen op het veld en meer lopen. Waarmee ik bedoel, meer grinta tonen, mij altijd opnieuw bewijzen, negentig minuten lang aan de limiet spelen. Niet zoals vroeger, er tegen 100 per uur invliegen, maar in de loop van de wedstrijd....nou ja, dat mag dus niet meer", is Tielemans eerlijk.

"Grinta is vooral iets dat je als jeugdspeler van Anderlecht jezelf moet aanleren. In onze jeugd zitten de beste spelers van België en die zijn dus gewoon om altijd met grote verschillen te winnen, daardoor verlies je je vechtlust een beetje en daar moet je zelf op letten dat je die blijft behouden."

Grote poort

Stilaan begint ook het vertrek van Youri Tielemans eraan te komen. Het zal voor Anderlecht moeilijk worden om hem deze wintermercato nog in Brussel te houden, ook Tielemans zelf beseft dat het tijd is voor een stap hogerop, maar hij wil Anderlecht wel verlaten door de grote poort.
"Ik hou zoveel van deze club, logisch dat ik ze wil verlaten door de grote poort. wanneer dat zal de toekomst uitwijzen. De Gouden Schoen is de mooiste prijs in ons voetbal maar ik wil vooral vertrekken met een landstitel, zo laat ik de club en de fans een mooi cadeau achter: Champions League voetbal. We gaan er dan ook alles aan doen. De hele kleedkamer heeft de ambitie om dit seizoen af te sluiten met een landstitiel."

Brugge en Standard

"Men zegt wel: zeg nooit nooit, maar wat ik nu ga zeggen is écht wel nooit", grijst Tielemans, "Ik ga nooit kunnen spelen voor Brugge of Standard. Anderlecht is mijn club, ik ben opgegroeid met de waarden en de cultuur van paars-wit. Dan kan ik toch niet voor de grootste rivalen gaan voetballen, zo zit ik niet in mekaar. Het feit dat Brugge tegen ons kampioen speelde ligt nog altijd heel zwaar op mijn maag. Dat zal niet veranderen indien we daar zondag gaan winnen. Thuis kampioen spelen tegen Brugge is de enige manier van rechtzetting voor mij, dan pas zal ik weer verder kunnen", voegt de jonge middenvelder er lachend aan toe.

Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez sprak al meerdere keren zijn bewondering voor Tielemans uit, en het respect is wederzijds. Tijdens vorige interlandbreak mocht Tielemans een week lang meetrainen met de Rode Duivels en dat smaakt natuurlijk naar meer.
"Natuurlijk wil ik er nu graag bij zijn volgende maand tegen Nederland en Estland, maar we zien wel. Ik wil niet echt zeggen dat de Rode Duivels een doel zijn, maar ik begin toch meer en meer te denken aan het WK in Rusland. Ik zal er alles aan doen om dan bij de WK-selectie te zitten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.