"Stanciu is vermoeid"

ZATERDAG, 22 OKTOBER 2016, 09:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Er is de voorbije weken al veel inkt gevloeid over de vormdip van Nicolae Stanciu. Volgens de assistent-bondscoach van Roemenië, Rudi Verkempinck is Stanciu vermoeid. Zijn makelaar Anamaria Prodan verwachten ze dan weer teveel van Stanciu in België en moet hij vooral vertrouwen krijgen. 

"Het grootste probleem is volgens mij dat Nicolae vermoeid is", zegt de Belgische assistent-bondscoach van Roemenië Verkempinck, "Dat is ons toch opgevallen bij zijn laatste interlands. Ook onze test wezen uit dat hij in het rood zit. We hebben hem dan ook rust gegeven bij enkele oefeningen op training."

"Het niveau in België is ook hoger dan in Roemenië plus de vele reizen met de nationale ploeg. Maar de topper tegen Brugge is niet het moment om hem rust te geven, je moet die rustmomenten goed kiezen. Vooral tegen Brugge moet je je topaankoop de kans geven om zich te tonen. Tegen Mechelen kan je hem dan uitleggen dat dat de ideale moment is om hem wat rust te geven."

Anamaria Prodan

Anamaria Prodan is de vrouw van Steaua-coach Laurentiu Reghemcampf en de makelaar van Nicolea Stanciu. Zij benadrukt dat haar poulain vooral het vertrouwen moet blijven krijgen. 
"Nicolae moet weten dat jij de nummer één is. Maar jullie moeten stoppen met denken dat hij de nieuwe Ronaldo is, hij is een briljante speler maar wel nog altijd maar 23 jaar. Bij Steaua kende hij ook een moeizame start, maar we gaven hem veel vertrouwen waardoor hij ontbolsterde."

"Je moet hem nu geen voorkeursbehandeling geven, dat is zinloos. Ik heb hem gisteren nog gebeld om te vragen wat er hem scheelde, ik wou zelfs afreizen naar België om hem te steunen, maar hij zei dat ik mij geen zorgen moest maken. Hij weet dat hij altijd bij René Weiler en Herman Van Holsbeeck terecht kan, dat heb ik hem ook nog eens gezegd. Op Anderlecht zijn er heel veel mensen die van hem houden. Alleen legt hij zichzelf teveel druk op", aldus nog Prodan. 

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.