Anderlecht duurste club voor fans?

ZATERDAG, 22 OKTOBER 2016, 21:11 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDEREFlipit België onderzocht onlangs hoe duur de Belgische clubs uit eerste klasse zijn voor haar supporters. KV Kortrijk kwam daar als goedkoopste uit, Anderlecht als duurste.

Flipit baseerde zich voor haar onderzoek op de prijs van een abonnement, los ticket, sjaal en shirt. Samengerekend kwam Anderlecht uit op 358, veertig euro duurder dan Club Brugge. Gent en Genk zijn met respectievelijk 285 en 273,5 euro nog een pak goedkoper.

Standard is met 236 euro zowat de helft goedkoper dan Anderlecht en Kortrijk met 208 het allergoedkoopste.

Toch is dit geen zwart-wit verhaal. Anderlecht heeft het label van "duurste club" vooral te danken aan de hoge abonnementsprijzen. Voor dit onderzoek keek Flipit echter naar de prijzen inclusief play-offs.

Anderlecht en Club Brugge zijn de enige clubs die al elk jaar Play-Off I speelden. Niet-onlogisch dat de waarschijnlijkheid van de "tien finales" de prijs voor een abonnement de hoogte injaagt.

De goedkoopste abonnementen bij Anderlecht kosten 230 euro. Bij Eupen en KV Mechelen kosten deze 210 euro, bij Waasland-Beveren 195. Twintig of 35 euro lijkt ons een redelijke meerwaardeprijs om Play-off I mee te maken.

Een abonnement op die andere vaste klant van Play-Off I kost 185 euro. Het Jan-Breydelstadion is echter ruim een derde groter dan het Constant Vanden Stockstadion. Het is dus vooral het te kleine stadion dat de paars-witte fans op kosten jaagt. De kans dat het Eurostadion de abonnementsprijzen bij Anderlecht zal verlagen lijkt groter dan de kans dat het stadion er ook daadwerkelijk komt.





anderlecht-online forum