Vanhaezebrouck heeft gelijk: Club krijgt wel erg veel rust extra

ZONDAG, 23 OKTOBER 2016, 11:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Hein Vanhaezebrouck kaartte het aan voor Club Brugge - AA Gent, Herman Van Holsbeeck wilde er deze week bewust geen punt van maken: de twee dagen extra rust die Club krijgt voor beide toppers. Maar toch, als we vergelijken met de voorbije twee seizoen, is Club nu wel erg in het voordeel.

Club Brugge ontvangt Anderlecht vandaag na een Europese midweekspeeldag en drie weken geleden deed het hetzelfde met AA Gent. In beide gevallen had Club Brugge vijf dagen rust en de tegenstander maar drie. Gent-coach Vanhaezebrouck had hier toen kritiek op. "Er zijn zelfs ploegen die vier keer tegen een team spelen dat net ervoor Europees gespeeld heeft", klonk het toen.

De Gent-coach doelde op Club Brugge. De Bruggelingen spelen dit najaar tegen Gent, Genk en twee keer Anderlecht vlak na een Europese midweekspeeldag. Tegen Gent en vandaag tegen Anderlecht heeft Club twee dagen meer rust (drie tegenover vijf), tegen Genk en begin december tegen Anderlecht één dag (vier tegenover vijf).

Wij zijn eens gaan kijken hoe het de voorbije twee seizoen zat toen Anderlecht en Gent in de Champions League speelden. En opvallend: beide teams speelden toen beduidend minder tegen clubs die net ervoor in de Europa League actief waren en dus minder rust kregen. Gent deed het vorig seizoen maar één keer: toen had het twee dagen meer rust voor de wedstrijd tegen Club Brugge. Anderlecht had in het seizoen ervoor twee keer één rustdag extra voor de wedstrijden tegen Standerd en Club Brugge.

Kijken we dus naar het dagen extra rust, dan heeft Club Brugge er dit seizoen zes terwijl Anderlecht en Gent er de voorbije seizoen elk twee hadden.

Willen we een polemiek starten of alvast excuses inroepen? Neen. Het zijn gewoon feiten en soms mogen die ook eens aangehaald worden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.