Voetbal op maandagavond, niet iedereen is fan

WOENSDAG, 26 OKTOBER 2016, 09:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In Extra Time kwam het onderwerp al eens ter sprake. Herman Van Holsbeeck liet dan al weten een voorstander te zijn van maandagavond voetbal, ook AA-Gent voorzitter is fan. Alleen is niet iedereen dezelfde mening toegedaan, Club Brugge is tegen en ziet het nut niet in.

Ivan De Witte wil het idee zelfs bepreken op de volgende vergadering van de Pro League, zijn voorstel staat alvast op de agenda.
Conditietrainers zien het voorstel ook wil zitten, volgens hen moet een speler zeker drie dagen kunnen recupereren van een wedstrijd. Supporters zijn niet gewonnen voor het idee. Voetbal op de eerste werkdag van de week wordt organisatorisch heel moeilijk voor de meeste voetbalfans.
"Het wordt op den duur teveel. Organiseer maar eens verplaatsing van 200 km op een maandagavond."

Wij zijn tegen

Vincent Mannaert is formeel: "Wij zijn tegen. Maandagavond is de slechtse optie om voetbal te spelen voor de supporters. Ik vind het ook raar dat er nu pas een probleem rond gemaakt wordt en niet twee jaar geleden of zo als Anderlecht kampioen speelde. Er zou beter een oplossing gezocht worden voor ploegen die het Europees ver schoppen."

Kalendermanager Nils Van Brantegem wil nog geen commentaar geven op het voorstel: "We zullen wel zien, het voorstel zal de vergadering van de Pro League toegelicht worden. Er moeten toch ook een paar zaken tegen elkaar afgewogen worden. Eén puzzelstuk veranderen kan zware gevolgen hebben."


 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.