Tielemans: "Dit heeft niets met het mentale te maken"

MAANDAG, 31 OKTOBER 2016, 07:04 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Youri Tielemans nam zijn verantwoordelijke gisteren na Waasland Beveren en kwam het nadien uitleggen aan de pers. Wat er beter moest ? Heel veel, geeft Tielemans toe al wil hij benadrukken dat het niets met het mentale heeft te maken. Er zijn andere manieren waarop je je 150ste wedstrijd wil spelen. 

"Er was zoveel dat mis ging", geeft Tielemans toe, "We verloren de bal op een domme manier, vooran was er niet genoeg beweging en een laatste pass, die was er gewoon niet."

Voor de jonge middenvelder was het zijn 150ste wedstrijd, al wil hij die liefst zo snel mogelijk vergeten. "Nee, dit ligt niet aan de mentaliteit maar aan een gemotiveerde tegenstander. De twee goals vallen uit stilstaande fases, die tegenstander is heel groot en kopt goed bij de eerste."

"Met de gelijkmaker dachten we allemaal dat we er wel zouden overgaan, helaas. Maar dat is geen excuus om te verliezen. Het tweede doelpunt kroop in ons hoofd en naarmate de klok verder tikte, hoe meer dat gebeurde. We moesten veel meer in de laatste 30 meter van de tegenstander gespeeld hebben en kansen creëeren, maar dat hebben we niet gedaan, iets om mee te nemen naar de volgende wedstrijd", gaat Tielemans verder.

"De ongoocheling is groot, bij iedereen in de kleedkamer, het was er dan ook heel stil. Er valt niet veel te zeggen. We hebben slecht gespeeld en het nagelaten om aan te sluiten bij de nummer 1. We hadden meer moeten lopen voor elkaar. Maar er was niets."

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.