Weiler: "We zijn nog geen grote club"

MAANDAG, 31 OKTOBER 2016, 07:43 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler benadrukt nog maar eens dat zijn ploeg tijd nodig heeft om iets op te bouwen. Volgens hem is de druk die op hem en spelers gelegd wordt, te groot. "Een grote club, een rijke geschiedenis, een enorme traditie....daarmee scoor je geen doelpunten."

"De zege van Beveren is verdiend. Als je zo speelt dan kun je niet winnen. Het lag zeker niet aan de vermoeidheid. De basis van het voetbal werd niet gerespecteerd: duels winnen, de tweede bal opvangen. Als dat niet lukt dan valt er niet veel meer uit te leggen", zegt de coach. 

Weiler doet al langer zijn beklag over de druk die op Anderlecht heerst, het heeft een traditie te verdedigen.
“Ik verafschuw hoe men hier praat over Anderlecht. Een grote club, een rijke geschiedenis, een enorme traditie... Op basis daarvan moeten wij altijd dominant en mooi voetbal afleveren. Wel ik zeg u: traditie en geschiedenis scoren geen doelpunten. Dat legt veel druk op, want voor de buitenwereld is het nooit goed. Dit zijn geen excuses, ik wist toen ik hier tekende waar ik aan begon. Maar we kunnen ook niet om de vele transfers en geblesseerden heen kijken."

"We zijn nog geen grote club. We zijn iets aan het heropbouwen, daar heb je tijd voor nodig, maar ook niet meer zoveel tijd als dat sommige denken. Als iedereen fit is zal je een andere ploeg op het veld zien, dan zullen we weer meedoen. Ook ik wil een mooie geschiedenis schrijven en momenteel doe ik mijn uiterste best met de spelers die ik heb", besluit Weiler. 

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.