"Willen spelers Weiler buiten ?"

MAANDAG, 31 OKTOBER 2016, 08:30 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Johan Boskamp en Herman Brusselmans waren gisterenavond laat te gast in Stadion. Beide heren beginnen de positie van coach René Weiler in vraag te stellen. De coach slaagt er maar niet in om Anderlecht aan het voetballen te krijgen: "Het voetbal zit er gewoon niet in", zegt Boskamp. 
 

"Dit is niet zomaar een wedstrijd die de coach verliest. De tweede helft is het slechtste wat ik in mijn 50 jaar supporters al gezien heb van Anderlecht. Er zat niets in, niets, geen drive, geen passie, geen verband, nada niks. Tegenwoordig zit er zit een systeem in het slecht spelen van Anderlecht. De volgende twee wedstrijden zijn cruciaal voor de coach, als hij die niet wint, dan loopt het slecht of voor Weiler", is Brusselmans eerlijk. 

Dieptepunt

"Er zit gewoon geen voetbal in het spel van Anderlecht", gaat Boskamp verder, "Dit was echt het dieptepunt, zo verschikkelijk slecht, echt niet normaal. Nochtans heeft de coach enkele goede speler ter beschikking zoals Dendoncker, Tielemans, Stanciu, maak die mensen belangrijk. Maar nu werkte er niemand voor elkaar er was geen enkele samenhang. Je zou beginnen denken dat de spelers Weiler buiten willen. Ik hoop dat Weiler nog de kans krijgt om dit recht te trekken maar Frutos staat klaar om over te nemen, daar ben ik zeker van."

Ook op sociale media krijgt René Weiler de wind van voren. Sommige supporters eisen ook al het ontslag van de Zwitser en maken de vergelijking met Besnik Hasi. Anderlecht staat erom bekend dat het veel vertrouwen schenkt aan zijn coach. Maar we kunnen wel ergens met zekerheid zeggen dat de komende twee wedstrijden van cruciaal belang zijn voor de positie van de coach. Drie seizoenen zonder titel is onbespreekbaar bij Anderlecht.
Kan Weiler aan de druk weerstaan? Begint hij de interlandbreak met een plaatstje bij de eerste vier of met een C4 ? Binnen een week weten we wellicht meer. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.