Qabala-aanvoerder vrij uit gevangenis en opnieuw op voetbalveld

MAANDAG, 31 OKTOBER 2016, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Javid Huseynov, de aanvoerder van Qabala, mag zich opnieuw voetballer noemen. Begin deze maand werd hij vrijgelaten uit de gevangenis en deze week maakte hij voor het eerst in ruim een jaar opnieuw speelminuten voor Qabala.

Huseynov werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord op een journalist op 8 augustus 2015. De journalist Rasim Aliyev had kritiek geuit of Huseynov en twee dagen later werd hij door enkele mannen in elkaar geslagen. Voor hij overleed, kon Aliyev de voetballer noemen als opdrachtgever. Huseynov kreeg een celstraf van vier jaar.

Op 12 oktober werd Huseynov, na ruim 14 maanden al, vrijgelaten. Qabala sloot zijn aanvoerder opnieuw in de armen en afgelopen dinsdag maakte hij zijn wederoptreden in de competitiewedstrijd tegen Sumqayit. Zeven minuten voor tijd mocht hij invallen. Dit weekend tegen Neftçi speelde hij al een half uur mee.

Op donderdag 24 november reist Anderlecht naar Azerbeidzjan om het op de vijfde speeldag van de Europa League op te nemen tegen Qabala.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.