Maak kennis met Thierry Lutonda

WOENSDAG, 2 NOVEMBER 2016, 20:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Vandaag tekende de pas 16 jaar geworden Thierry Lutonda zijn eerste profcontract. Wie is deze jonge Anderlecht-belofte? We stellen hem graag aan u voor.

Lutonda werd geboren op 27 oktober 2000 begon te voetballen bij de kleine club SC Saint-Gilles in Luik. Hij werd daar opgepikt door FC Luik en vervolgens door Standard, waar hij aansloot bij de U14.

In de zomer van 2014 wilde Porto Lutonda samen met zijn ploegmaat Alessandro Albanesse naar Portugal halen, maar dat lukte niet. De Uefa stak hier een stokje voor. Lutonda en Albanesse wilden niet terug naar Standard en Anderlecht pikte Lutonda op in september 2014. Vanaf januari 2015 mocht Lutonda ook spelen voor Anderlecht en hij had datzelfde seizoen nog een groot aandeel in de titel van de U15. 

Lutonda is een vaste waarde bij de Belgische jeugdelftallen. Momenteel speelt hij bij de U17 van Anderlecht als nummer acht. Zijn sterke punten zijn zijn recuperatievermogen, volume en spelinzicht. Met zijn snelle passing en loopacties slaagt hij er regelmatig in het spel te versnellen.

Lange tijd was er de vraag of het verblijf van Lutonda bij Anderlecht niet tijdelijk zou zijn en hij op zijn zestiende verjaardag niet opnieuw naar het buitenland zou trekken. Maar nu tekende hij dus een profcontract bij Anderlecht. Paars-wit legt zo een belofte van het Belgische voetbal vast die erg gewild is door buitenlandse ploegen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.