Deschacht: "Nog niet de helft van Paul bereikt"

VRIJDAG, 4 NOVEMBER 2016, 07:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht evenaarde gisteren tegen Mainz het record van Paul Van Himst en speelde zijn 566ste wedstrijd. Zondag tegen Oostende kan Deschacht het record breken. "Maar Paul is zovéél groter dan ik, ik heb nog niet de helft bereikt van hem", aldus Deschacht. 

"Dit doet deugd voor heel Anderlecht en de supporters", zegt Olivier Deschacht na de 6-1 overwinning tegen Mainz, "We hebben eigenlijk het hele seizoen nog niet goed gespeeld. Je kan er niet twee wedstrijden uithalen waarin we fantastisch speelden, dus ik hoop dat we nu goed vertrokken zijn. Het zat wel een paar fases goed mee en we scoorden ook heel efficiënt. Ik had nog tegen Stanciu gezegd dat hij moest scoren vandaag en dat heeft hij gedaan, hij keek na zijn doelpunten dan ook naar mij."

Naast Paul Van Himst

Olivier Deschacht staat nu naast clubicoon Paul Van Himst met 566 gespeelde wedstrijden: "We hebben misschien evenveel wedstrijden, maar ik heb nog niet de helft bereikt van wat Paul heeft bereikt in zijn carrière. Hij is twee tot drie keer groter dan ik."

Zondag tegen Oostende kan Deschacht dat record ook breken, al weet de verdediger dat paars-wit geen gemakkelijke staat te wachten tegen Oostende. "Hun trainer is heel slim en kent onze zwaktes perfect. Het is een moeilijke ploeg want we hebben er vorig seizoen ook maar één keer kunnen van winnen."





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.