"Het belangrijkst is dat het team wint"

ZATERDAG, 5 NOVEMBER 2016, 07:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nicolae Stanciu scoorde zijn eerste twee goals voor Anderlecht in de Europa League wedstrijd tegen Mainz. Er was lange tijd heel wat om te doen dat de Roemeen maar niet tot scoren toekwam. Nu dat eindelijk gelukt is hoopt iedereen dat hij vertrokken is, ook Stanciu zelf. 

De reden waarom er zoveel inkt vloeide rond Staniu is vooral zijn hoge transferprijs. "Ja, ik weet dat er veel over mij gepraat werd, vooral over mijn transferprijs dan. Normaal zeker als er zoveel geld mee neergeteld is door een Belgische club. Maar ik zal niet de laatste zijn voor wie er zoveel betaald wordt. Ik kan er ook niets aan veranderen. Het belangrijkste is dat de ploeg wint", zegt Stanciu.

Bescheiden jongen

Geen fantasietjes of hautain gedoe bij de Roemeen, ook niet na zijn twee goals in de Europa League. Hij geeft ook eerlijk toe dat hij alleen de titel niet kan schenken aan paars-wit. Maar hij hoopt wel dat er nu een einde is gekomen aan het droogstaan.
"Ik hoop dat ik nu bevrijd ben en meer zal scoren. Op mijn eentje ga ik Anderlecht de titel niet kunnen schenken, dat kan niemand, het is een ploegprestatie. Nu kan iedereen ook stoppen met praten over het feit dat ik nog niet gescoord had."

Vormdip

Toen de Roemeen maar niet tot scoren kwam was er even sprake om hem op de bank te zetten. Zijn trainers en entourage lieten vallen dat hij oververmoeid zou zijn.
"De trainer heeft altijd laten zien dat hij vertrouwen in mij heeft. En indien hij mij op de bank had gezet dan zou ik dat aanvaard hebben. Ik weet van mezelf, het kan en moet nog beter."

"Voordien voetbalde ik drie jaar bij Steaua Boekarest. In die drie jaar bleef de spelersgroep nagenoeg dezelfde. Hier ben ik nog maar twee maanden en het is mijn eerste avontuur in het buitenland.   We hebben tijd nodig om elkaar te leren kennen en met de vele blessures hebben we nog niet zoveel met dezelfde ploeg kunnen spelen. Het is moeilijk zo om elke wedstrijd te winnen, al verwachten de mensen dat wel. Maar dat is niet zo gemakkelijk."

Belgische competitie

De Roemeen heeft zich blijkbaar ook wat mispakt aan de Belgische competitie: "Ik ben verbaasd over alles. Over het hoge tempo, over dat kleinere ploegen van topploegen kunnen winnen, dat had ik niet verwacht. En toch is het ons al twee keer overkomen. Ook misschien omdat we dan niet zo gefocust waren. We moeten ervoor zorgen dat ons dat niet meer overkomt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.