Was het (familie van) Svilar die Proto deed vertrekken?

ZATERDAG, 5 NOVEMBER 2016, 08:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het kwam voor Silvio Proto als een klap dat hij deze zomer Anderlecht moest verlaten na tien jaar. "Het waren niet Roger Vanden Stock of Herman Van Holsbeeck die me naar de uitgang duwden, maar anderen."

In een gesprek met Het Nieuwsblad haalt de journalist aan dat Anderlecht Proto liet vertrekken omdat het schrik had om Mile Svilar kwijt te raken als Proto voor vele jaren bjitekende. "Dat hoorde ik ook ja", bevestigt Proto. "Ik hoorde het via vrienden die een gesprek opvingen op de eretribune. Echt: het kan dat Svilar ooit een topkeeper wordt die ze voor veel geld kunnen verkopen, maar welke garantie is er? En wat als Roef enkele topjaren kent? Is er dan niet hetzelfde probleem?"

Proto vindt het wel vreemd dat Anderlecht dit seizoen aanvatte met maar één titulariswaardige keeper. "Ik hoop echt dat Roef me ooit overtreft. Hij heeft er de kwaliteiten voor. Enerzijds vind ik het mooi dat ze voor zo'n jonge keeper kiezen. Anderzijds is hij de eerste Anderlecht-doelman in twintig jaar die er geen concurrent moet uitspelen en zijn basisplaats aangereikt krijgt. Maar daar kan hij niets aan doen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.