Coucke: "We wilden veel samenwerken met Anderlecht"

ZATERDAG, 5 NOVEMBER 2016, 15:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Toen KV Oostende drie jaar geleden promoveerde naar eerste klasse, kwam het bij Anderlecht aankloppen om spelers te huren. KVO-voorzitter Marc Coucke en Anderlecht leken op weg naar een goede samenwerking, tot Anderlecht terugkrabbelde. Tot grote spijt van Coucke.

"Ik heb heel veel respect voor Anderlecht. Het is een instituut en het Belgisch voetbal heeft zo'n instituten nodig", vertelt Coucke in Het Laatste Nieuws. "Ik kwam heel goed overeen met Anderlecht. De bedoeling was om samen te werken op vele vlakken, maar blijkbaar zijn we te snel gegroeid en kon dat niet meer."

Volgens Coucke meenden sommige personen uit de Raad van Bestuur van Anderlecht dat ze een concurrent zouden creëren door met Oostende samen te werken. "Maar ze waren mis. Als we geen spelers konden halen bij Anderlecht, zouden we ze elders wel kopen. Het is wel mijn bedoeling om op termijn van de G5 en G6 te maken. Maar Anderlecht voorbij steken, dat is niet realistisch."

"Anderlecht verdiende dankzij ons aan Lukaku"

Volgens Coucke heeft Anderlecht ook te winnen bij een eventuele samenwerking. Hij haalt Jordan Lukaku aan als voorbeeld. "Bij Anderlecht kwam hij niet aan de bak. Door bij ons te spelen en zijn transfer naar Lazio Roma, heeft Anderlecht nog een mooie geldsom kunnen vangen. Hij heeft hen zo meer opgebracht dan wanneer hij bij paars-wit was blijven verkommeren."



anderlecht-online forum