"In top drie mooiste momenten"

MAANDAG, 7 NOVEMBER 2016, 09:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Silvio Proto kreeg gisteren een gepast afscheid in het Constant Vanden Stock Stadion, en wat voor één. De doelman was zelf onder de indruk. "Dit komt in de top drie van mijn mooiste momenten", aldus een geëmotioneerde Proto.

Het was een prachtige tifo die Mauves Army gisteren liet ontplooien voor de wedstrijd tegen Oostende. 'Voor altijd één van ons', stond er in het Italiaans op te lezen. Tegelijkertijd kreeg Proto ook een knuffel van voorzitter Roger Vanden Stock én een staande ovatie van het publiek die zijn naam scandeerde.

"Dit vergeet ik nooit. Maanden heb ik hier naar uitgekeken, maar zo mooi had ik niet verwacht, zelfs niet in mijn stoutste dromen", zegt een glunderende Proto, "Ik heb dit ook nog nooit gezien. Nog nooit geweten dat er zo een eerbetoon is voor een ex-Anderlechtspeler, dat raakt mij oprecht. Sowieso komt dit in mijn lijstje van drie allermooiste momenten."

"Mijn twee kinderen, vrouw en papa zaten in de tribune, dat maakt het alleen maar mooier", zegt een geëmotioneerde doelman, "Mama was er niet bij, ze mocht niet komen. Als zij komt kijken verliezen we altijd", voegt hij er lachend aan toe.

Proto dankte achteraf op sociale media Anderlecht en Mauves Army voor het prachtige eerbetoon.
 

Un tout grand merci @rscanderlecht Mauves army 2003 pour ce moment touchant et inoubliable. RESPECT💜 pic.twitter.com/kyApO2yYjT

— Silvio Proto (@Silvio_Proto1) 6 november 2016




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.