Stijnen: "Laat Roef rustig groeien"

DINSDAG, 8 NOVEMBER 2016, 06:48 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Stijn Stijnen, 30 keer Rode Duivel, geeft zijn visie over Davy Roef. De jonge doelman is niet onbesproken de laatste tijd, maar Stijnen is duidelijk: "Geef hem de tijd en laat hem rustig groeien."

"Eigenlijk vind ik dat hij het meer dan degelijk doet bij Anderlecht. Het is logisch dat hij af en toe eens een foutje maakt, hij is tenslotte nog een jonge doelman", is Stijnen eerlijk. 

"Roef mag best wat meer lof krijgen voor zijn prestaties. De mentale druk bij Anderlecht is de zwaarste van het land. Hij heeft ook al heel wat kritiek gekregen en hij gaat daar op een indrukwekkende manier mee om. Het ligt trouwens ook niet aan de doelman dat Anderlecht problemen heeft", steekt Stijnen Roef een hart onder de riem. 

Volgens Stijnen zou het verkeerd zijn indien Anderlecht tijdens de wintermercato een nieuwe doelman aantrekt. 
"Dan gooi je het vertrek van Proto en het werk van de voorbije maanden in de vuilbak. Bovendien vind ik Roef technisch heel sterk, hij heeft ook al enkele cruciale ballen gepakt en heeft een mooie stijl. Zelfs mannen met ervaring maken wel eens een foutje. Laat hem dus groeien, zodat hij de verantwoordelijkheid van een eerste keeper bij Anderlecht leert kennen. Tot hiertoe gaat hij perfect om met de druk van topclub, geef hem de tijd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.