Obradovic: "Ik wil gesprek met Weiler"

DONDERDAG, 17 NOVEMBER 2016, 07:57 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Ivan Obradovic is na de twee interlands met Servië terug bij Anderlecht. Bij paars-wit wil hij doen wat hij bij Servië deed: spelen. "Het klopt dat ik tijdens de voorbereiding niet voluit ging, maar die mentale drempel ben ik nu voorbij. Ik wil spelen."

Zaterdag speelde hij negentig minuten tegen Wales, iets wat geleden is van oktober vorig jaar. In het oefenduel tegen Oekraïne van dinsdag bleef hij op de bank. "De bondscoach had tegen Wales ook Mladinovic van Keulen of Tosic van Besiktas kunnen opstellen, maar hij koos voor mij. 'Je hebt dit verdiend, dat toonde je op training', zo vertelde hij me", aldus Obradovic in Het Nieuwsblad. "Ik vocht duels uit met Gareth Bale en bewees dat ik het niveau aankan. Achteraf kreeg ik zelfs zijn shirt."

Na de nationale ploeg volgt opnieuw Anderlecht. Daar komt hij voorlopig niet aan spelen toe. Volgens coach René Weiler is Obradovic mentaal niet klaar om voluit te gaan. "De coach praat af en toe met mij. Ik respecteer zijn keuzes, maar ga niet altijd akkoord. Het is inderdaad zo dat ik tijdens de voorbereiding niet altijd vol in duel durfde gaan. Maar die mentale drempel ben ik nu overgestoken. Ik tackle weer zoals vroeger en mijn snelheid komt terug als ik enkele matchen gespeeld heb."

Obradovic wil weten waar hij aan toe is. "Ik ga eens met Weiler praten want ik wil spelen. Ik hoop zondag al op een kans tegen Zulte Waregem. Dat Anderlecht in januari een nieuwe linksachter wil? Ik heb nog anderhalve maand dan om mij te bewijzen. Ik ben klaar om elke drie dagen een wedstrijd te spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.