Welke transfers wil Weiler in januari (en welke niet)?

VRIJDAG, 18 NOVEMBER 2016, 07:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht zal in januari de transfermarkt opgaan met een duidelijk verlanglijstje. In Het Nieuwsblad vertelt coach René Weiler voor welke posities hij versterking wil. Nicolas Lombaerts hoeft alvast niet te komen.

In doel lijkt er geen versterking te komen: "Ik aanvaard de beslissing van het bestuur om voor Roef te kiezen. Zoals elke jonge speler maakt hij al eens een fout, dat wisten we op voorhand."

Achterin hengelde Anderlecht in de zomer lang achter Nicolas Lombaerts. Doet paars-wit in januari een nieuwe poging? "Lombaerts is geen thema", verrast Weiler. "We hebben Kara, Spajic, Deschacht, Nuytinck en eventueel Dendoncker. Soms moet je zeggen dat je het doet met wie je hebt." Over een rechtsachter spreekt Weiler niet en voor de linksachter wil hij eerst Obradovic nog een kans geven (lees hier).

Op het middenveld wil Weiler wel iemand halen. "Ik wil een ervaren speler om het vertrek van Steven Defour en Dennis Praet te compenseren. Youri Tielemans en Leander Dendoncker staan er wel, maar zij zijn nog jong en moeten nu alles spelen."

Ook voorin wil Weiler versterking. "Als Lukasz Teodorczyk uitvalt, zijn er niet veel andere opties. Idriss Saadi van Kortrijk is een speler met kwaliteiten die veel ploegen pijn kan doen, maar ik kan niet bevestigen dat we hem proberen aan te trekken."

"Leiders met persoonlijkheid aantrekken"

In Het Laatste Nieuws vertelt Weiler aan welk profiel de nieuwkomers moeten voldoen. "Nu hebben we vooral artiesten. Deze ploeg mist leiders en persoonlijkheden die de ploeg in moeilijke momenten op sleeptouw nemen. De club moet goed nadenken wat het wil: spelers die met één actie een wedstrijd kunnen beslissen en even goed een hele match onzichtbaar kunnen zijn, of spelers die elke match een goed niveau halen zonder meer."



anderlecht-online forum