Hanni: "Fier om voor Anderlecht te voetballen"

VRIJDAG, 18 NOVEMBER 2016, 11:11 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS René Weiler beheerst deze morgen de geschreven pers met zijn openhartig interview. Daarin spaart hij de kritiek voor zijn spelers niet, streng maar rechtvaardig, zoals we de coach hebben leren kennen. Sofiane Hanni heeft geen problemen met de commentaar van de coach: "Aan ons om te reageren op het veld".

"Het interview van de coach is geen gespreksonderwerp in de kleedkamer", zegt kapitein Hanni, "Het is normaal dat de coach ons af en toe prikjes geeft, dat motiveert ons en daardoor wil je reageren, ook als ploeg. Het is nu aan ons om dat te doen. Het is niet per se slecht dat er af en toe wat beweegt. De kritiek kan ons verderhelpen."

Oververmoeidheid

Voor de interlandbreak werd vermoeidheid ingeroepen als excuus voor sommige spelers, hopelijk hebben die twee weken rust deugd gedaan/  "Ik heb niet gespeeld bij de nationale ploeg, dus ik voel me fris", zegt Hanni. De laatste weken kampt ook hij met een dipje, verwacht men soms teveel van hem: "Neen, zeker niet. Ik ben naar Anderlecht gekomen om het verschil te maken. Als je die ambitie hebt, dan moet je je niet verstoppen. Ik ben er fiér op om voor Anderlecht te voetballen, dat is altijd mijn doel geweest. En het is niet zo dat nu ik hier ben, ik daarmee tevreden ben, ik wil meer. Ik wil hier een verhaal schrijven, daar werk ik elke dag hard voor."

Zulte-Waregem

Zondag gaat Anderlecht op bezoek bij Zulte Waregem. Een duel tussen de nummer 1 en 2 dus, met een verschil van vijf punten. Het is dus belangrijk voor Anderlecht dat het Essevee niet verder laat uitlopen. "In het begin van het seizoen had niemand verwacht dat ze zo ver voor zouden staan. Maar ze hebben bewezen dat ze die eerste plaats verdienen. Het is een goede ploeg. Maar we gaan naar daar om de drie punten te pakken, da's duidelijk. Dat zij niet zoveel internationals hebben moeten missen dan wij, dus meer hebben kunnen rusten ? Ach, dat blijft voor mij een detail", aldus nog de Algerijn.
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.