Zulte-Waregem zet herfsttitel kracht bij

ZONDAG, 20 NOVEMBER 2016, 16:39 - jds93

WEDSTRIJDEN De thuisploeg kon vandaag zijn herfsttitel vieren tegen de eerste achtervolger Anderlecht. Vieren deden ze ook in het Guldensporenstadion. Zulte-Waregem zette Anderlecht opzij met een 3-2 overwinning en slaat een kloof. Anderlecht volgt al op 8 punten.

Groot nieuws voor de wedstrijd: Ivan Obradovic maakt zijn opwachting in het basisteam. Een beslissing die goed zal uitdraaien in de eerste helft. De wedstrijd zelf dan: in een aangename eerste helft waar de thuisploeg de betere was loerde Anderlecht op de counter. Zulte-Waregem heiste zich op voorsprong na acht minuten. Een voorzet van Cordaro waaide aan de eerste paal binnen. Geen onhoudbare bal voor Roef maar een inschattingsfout liet het doelpunt toe. De voorsprong zou echter niet lang op het bord staan. Net voor het kwartier maakt - wie anders dan - Teodorczyk gelijk na een lage voorzet. Even na de gelijkmaker was Anderlecht er al opnieuw. Een lange ren van Hanni kwam via Tielemans bij een goed gevolgde Obradovic. De Serviër trapte een heerlijke voorzet tot bij Teodorczyk. De Pool kopte een gemeten kopbal op het doelhout. Verder onderging Anderlecht het spel zonder dat de West-Vlamingen echt doelgevaar creëerden. Op het halfuur liep opnieuw Obradovic nog een bal achterna die de thuisploeg al verloren achtte. De Serviër kon binnenhouden en trapte een knappe voorzet. Een inlopende Chipciu controleerde aardig en gaf de bal aan Teodorczyk. De spits deed wat hij het beste kan: scoren. Tegen de rust aan kwam Zulte-Waregem feller opzetten en maakte ei zo na de gelijkmaker. Een voorzet van De Fauw kwam bij Caya. Deze knalde op doel maar Roef haalde alles uit de kast. Bruno kwam net voor de pauze een geblesserde Chipciu vervangen.

De tweede helft kon onmogelijk slechter beginnen. Na amper vijf minuten stond Anderlecht al één doelpunt in het rood. De gelijkmaker werd gescoord na een erg vreemde penalty door Derijck. Onmiddellijk daarna kwam een mooie voorzet van Hamalainen bij Leye. De spits kopte de bal knap naast Roef. Zulte-Waregem had zelfs verder kunnen uitlopen. Anderlecht werd werkelijk overlopen. Badji was bij de rust ingekomen ten kost van Stanciu, allicht om een voorsprong te verdedigen. Nu Anderlecht op achterstand stond kwam die wissel niet echt goed uit. Daar waar Anderlecht in de eerste helft de schijn nog kon ophouden door enkele knappe aanvallen verviel het in de tweede helft in oude gewoonten. In het slot kreeg Anderlecht nog de bal van de thuisploeg maar wist er niets mee aan te vangen. Anderlecht verliest zijn derde uitmatch op een rij. Zulte-Waregem is de verdiende leider. Anderlecht staat ondertussen al op acht punten van de leider en zakt naar de vijfde plaats en kan vanavond nog zelfs een play-off 1 plaats verliezen.

Score: 3-2
Goal(s): 9' Cordaro (1-0), 14' Teodorczyk (1-1), 31' Teodorczyk (1-2), 47' Derijck (pen. 2-2), 50' Leye (3-2)

SV Zulte-Waregem:Steppe, De fauw, Derijck, Baudry, Hamalainen, Lerager, Lepoint, Meité, Cordaro (79' Coopman), Leye, Kaya
RSC Anderlecht:Roef, Spajic, Kara, Nuytinck, Obradovic, Chipciu (45' Bruno), Dendoncker, Stanciu (45' Badji), Tielemans, Hanni (73' Acheampong), Teodorczyk

Geel: 56' Badji, 57' Kara, 77' Hamalainen, 80' Tielemans, 90' De Fauw