Hanni uit kritiek: "We spelen niet in functie van onze kwaliteiten"

MAANDAG, 21 NOVEMBER 2016, 07:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de kritiek van René Weiler aan zijn spelersgroep vorige week, is het nu omgekeerd. De spelers zijn het niet eens over de manier waarop Weiler wilde spelen tegen Zulte Waregem en aanvoerder Sofiane Hanni vertelt dit ook. "Een groepsgesprek dringt zich op."

"Na de rust wilden we verder aanvallen om de 1-3 te maken en niet achteruit kruipen. Dat hebben we als spelers onder elkaar besproken tijdens de pauze. Het was niet door meer in te zakken dat we meer zouden scoren", vertelt Hanni. Weiler bracht integendeel Badji voor Stanciu en hij voerde verschillende positiewissels door.

"De coach wilde meer evenwicht door Badji te brengen, maar we voetbalden niet meer in functie van de types spelers die hebben", aldus aanvoerder Hanni. "We liepen achteruit en hierdoor moesten de aanvallers de bal te diep komen halen. De lange ballen die volgden, waren geen geschenk voor Teodorczyk."

Hanni zelf kent niet zijn beste periode, maar de manier van voetballen van dit Anderlecht is daar wellicht niet vreemd aan "Al die lange ballen ... Af en toe lukt dat misschien eens, maar op lange termijn is dat geen oplossing. We hebben veel spelers die sterk zijn aan de bal, maar spelen niet in functie van die kwaliteiten. We moeten ons in vraag durven stellen. Een groepsgesprek dringt zich op."

Weiler: "Overtuigd dat ik juiste keuzes maakte"

Geconfronteerd met de uitspraken van Hanni reageerde coach Weiler kort. "Wat Hanni zegt, is zijn mening. We beslisten alles samen en ik ben er nog altijd van overtuigd dat het juist was."



anderlecht-online forum