Tielemans: "Soms moet ik harder werken"

DINSDAG, 22 NOVEMBER 2016, 15:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In de aanloop naar de Europese wedstrijd van donderdag tegen Qabala sprak de UEFA-website met Youri Tielemans. De Anderlecht-middenvelder praat er over zijn ambities, maar beseft goed genoeg dat hij ook nog werkpunten heeft.

Sinds zijn zestiende speelt Tielemans in het eerste elftal van Anderlecht. Van in het begin kreeg hij de stempel van toptalent, maar daar kan hij goed mee omgaan. "Ik voel niet echt druk", geeft hij aan. "Ik weet dat de mensen veel van mij verwachten, maar ik vraag ook veel van mezelf. Ik weet dat ik goed genoeg ben om op een hoger niveau te voetballen. Fysiek moet ik nog sterker worden als ik in de toekomst naar een grotere competitie wil verhuizen. Ik geniet ervan om mooie passes te geven en hou van mooi voetbal, maar soms moet ik harder werken."

De voorbije jaren speelde Tielemans op verschillende posities op het middenveld: de zes, de acht, de tien. Welke is nu zijn beste? "Bij de jeugd speelde ik altijd als nummer tien. Pas toen ik bij de A-kern kwam, leerde ik om te verdedigen. Bij de jeugd waren we altijd veel sterker dan onze tegenstanders en moesten we niet veel moeite doen om de bal te veroveren op het middenveld."
 



anderlecht-online forum