Courtois: "Openingswedstrijd van Euro 2020 is prioriteit voor Brussel"

WOENSDAG, 23 NOVEMBER 2016, 07:10 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het lijkt erop dat er nu echt schot zit in de bouw van het Eurostadion. Als alles volgens plan verloopt kan in mei-juni 2017 gestart worden met bouwwerken, om dan vervolgens in september 2019 volledig operationeel te zijn. De openingswedstrijd van Euro 2020 is een prioriteit voor de stad Brussel. 

"Wij willen zowel de openingswedstrijd als de wedstrijden van de Rode Duivels", zegt Eerste Schepen van Brussel Alain Courtois, "We willen ook het perscentrum van Euro 2020 in het Eurostadion ontvangen. Brussel zou zo het operationeel perscentrum worden voor de hele Euro 2020 campagne."
 

"Het is de eerste keer dat er een Europees Kampionschap gehouden wordt in samenwerking met 13 steden. Het zou onvoorstelbaar zijn mocht Brussel daar niet het centrum van zijn, dé start van de hele campagne. Dat hebben we al eens gedaan in 2000. België moet die ambitie hebben en we hebben er ook de middelen voor. We hebben alles wat nodig is om er een groots evenement van te maken", gaat Courtois verder. 

Op 14 december wordt in het Stadhuis van Brussel het logo voor Euro 2020 voorgesteld. 
 

 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.