Waarom Doumbia niet in Weilers bovenste schuif ligt

DONDERDAG, 1 DECEMBER 2016, 10:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Stéphane Badji of Idrissa Doumbia vervangt logischerwijs straks de geschorste Leander Dendoncker. Ondanks enkele dramatische invalbeurten, wordt het wellicht Badji. Doumbia kan René Weiler momenteel niet echt bekoren. De reden: een gebrek aan sérieux.

Doumbia speelde een sterke voorbereiding en op de eerste speeldag mocht hij meteen starten tegen Moeskroen. Jong, centrale middenvelder, Ivoriaan: de link was snel gelegd en hij werd prompt de 'nieuwe Yaya Touré' genoemd. Nadien volgden enkel een invalbeurten tegen Eupen (21 augustus), Slavia Praag (25 augustus) en Qabala (vorige week) en één helft in de beker tegen OH Leuven (21 september).

Waarom gunt coach Weiler het toptalent zo weinig speelminuten? Johan Walckiers, die voor Voetbalkrant Anderlecht van dichtbij volgt, geeft het antwoord in een discussie met enkele lezers op het Voetbalkrant-forum: "Doumbia is nog niet klaar om basisspeler te zijn. Hij neemt alles nogal luchtig op en Weiler gruwt daarvan", zo luidt volgens hem de verklaring.

Volgens Walckiers is dit ook de reden waarom hij andere jongeren liet uitlenen of vertrekken. "Hetzelfe geldt voor Lukebakio, Leya Iseka, Kawaya, Bastien, ..."



anderlecht-online forum