"Bruno had verwacht dat hij meer zou spelen"

ZATERDAG, 3 DECEMBER 2016, 08:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Tegen Qabala en vooral tegen Moeskroen flitste Massimo Bruno zoals vroeger, maar voor de rest is zijn tweede periode bij Anderlecht nog geen succes gebleken. "Na Zulte Waregem hadden we een gesprek van vader tot zoon. Ik zei 'Jongen, het wordt tijd dat je aan het werk gaat'."

Op de laatste dag van de transferperiode toverde Anderlecht plots Bruno uit z'n hoed. Het huurde zijn verloren zoon voor één jaar van RB Leipzig en gaf hem het nummer 10 als teken van vertrouwen. Maar Bruno zit vooral op de bank en als hij eens mag invallen, lijkt hij zijn flitsen en explosiviteit van weleer verloren te zijn. Tot vorige week. Maar tegen Charleroi was hij opnieuw de pineut na zijn misser in de slotminuut.

"Dat was opnieuw een klop", vertelt Bruno's vader Alfonso in Het Nieuwsblad. Volgens vader Alfonso en Benoit Thans, die voor RB Leipzig scout in België, heeft Bruno het mentaal niet gemakkelijk. "Hij had verwacht dat hij bij zijn terugkeer meer zou spelen", aldus Thans. "Dat zorgt voor twijfels." Volgens Bruno's vader moest zijn zoon even wennen aan het nieuwe spel van Anderlecht. In zijn vorige periode in het Astridpark moest hij immers niet zo hard werken. "Hij moest toen aanvallen. Mannen als Biglia controleerden het middenveld."

Bij RB Leipzig zat Bruno vorig seizoen ook vooral op de bank. Daarom dat hij koos voor Anderlecht. "Een stap terug om in zijn carrière te investeren", noemt zijn vader het. Het dieptepunt bij Anderlecht bereikte Bruno twee weken geleden tegen Zulte Waregem. Toen lukte werkelijk niets. Na die match had Alfonso een goed gesprek met zijn zoon. "Ik zei hem, van vader tot zoon, 'Het wordt tijd dat je je aan het werk zet. Van Anderlecht zal je niets cadeau krijgen'."

Dit lijkt te zijn aangekomen, want nadien volgden sterke prestaties tegen Qarabag en Moeskroen. Bruno vraagt ook al een tijdje extra trainingen aan Nicolas Frutos voor op vrije dagen en hij stelde zelf voor om met de U21 te spelen tegen Lokeren en Genk. "Daar voelt hij zich zeker niet te goed voor", besluit zijn vader.



anderlecht-online forum