Anderlecht boekt eenvoudige zege tegen Eupen

ZONDAG, 18 DECEMBER 2016, 22:01 - Sporting W.

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zondagavond met 4-0 gewonnen tegen Eupen. Paars-wit kwam al snel 2-0 voor en kwam nadien nooit meer in de problemen. Hanni en Dendoncker scoorden elk twee keer.

De Panda's speelden wellicht hun zwakste wedstrijd van het seizoen. Hun -terecht- felbejubelde offensieve compartiment had een snipperdag genomen en ook hun doelman zag er niet al te best uit.

Na een flater van Eupen-doelman Niasse maakte Hanni er al na acht minuten 1-0 van. Na twintig minuten verdubbelde Dendoncker de score met een knap afstandsschot.

Nadien haalde Anderlecht de voet van het gaspedaal. Eupen maakte werkelijk niets klaar. 2-0 was dan ook de ruststand.

De tweede helft begon slaapverwekkend, tot Dendoncker er op het uur 3-0 van maakte. In blessuretijd zette Hanni de 4-0 eindstand op het bord met een heerlijke lob na een slechte uittrap van Niasse.

Score: 4-0
Goal(s): 8' Hanni (1-0); 21' Dendoncker (2-0); 61' Dendoncker (3-0); 90' Hanni (4-0)

Anderlecht:Boeckx, Najar, Kara, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Bruno (77' Sowah), Hanni, Stanciu (70' Capel), Teodorczyk
Eupen:Niasse, Diallo, Hackenberg, Blondelle, Al Abdulrahman, Dufour, Diagné,Garcia, Cases, Sylla & Onyekuru