Hoe gaat het met... Fede Vico?

MAANDAG, 19 DECEMBER 2016, 15:15 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Binnen een kleine twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Fede Vico.


​​​​Paars-wit haalde de Spanjaard in de zomer van 2013 weg bij FC Cordoba voor anderhalf miljoen euro. Vico speelde voor de Spaanse nationale ploeg onder twintig en werd beschouwd als een groot talent.

Eind januari leende Anderlecht hem tot het einde van het seizoen uit aan KV Oostende. Aan zee mocht Vico twee keer in de basis starten en acht keer invallen. Hij scoorde één doelpunt: een voorzet die in doel waaide.  

De afgelopen seizoenen werd de winger uitgeleend aan Cordoba en Albacete.  In 2014-2015 kwam hij nog twintig keer in actie in de Primera Division, vorig seizoen amper dertien keer in de Spaanse tweede klasse.

​​​​​​​Vico keerde terug naar Anderlecht, maar het was duidelijk dat hij er niet meer zou spelen. Op 17 september van dit jaar werd zijn contract ontbonden. Op 8 december tekende hij een contract voor CD Lugo in de Spaanse tweede klasse.

Het is voorlopig nog wachten op zijn debuut voor de huidige nummer vijf in Laliga 2. Vico speelde uiteindelijk geen minuut voor Anderlecht. Pijnlijk voor een speler die anderhalf miljoen euro kostte.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.