Anderlecht en Club vormen front tegen play-offs

VRIJDAG, 30 DECEMBER 2016, 10:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nergens in Europa spelen de topclubs zoveel wedstrijden als in België. Onze topclubs willen af van de zware kalender en zoeken hun heil in een aanpassing van de competitieformule. Zo wil Anderlecht net als Club Brugge de play-offs afschaffen.

Als het van Anderlecht afhangt, gaan we naar een competitie met twaalf ploegen in 1A en twaalf ploegen in 1B. "Maar omdat het jaren duurde om van achttien naar zestien ploegen te gaan, is een tussenstap van veertien ploegen misschien aangewezen", zegt manager Herman Van Holsbeeck. Anderlecht is niet per sé tegen play-offs, maar vraagt zich af of het dit nieuwe systeem nog nut heeft.

Bij Club Brugge wil men terug naar het oude systeem: achttien ploegen en geen play-offs. AA Gent wil nog iets anders. De Buffalo's willen de play-offs behouden en naar een reeks met veertien ploegen. Tot slot zijn er nog de kleinere clubs. Zij willen meegaan in een hervorming, op voorwaarde dat niet al het geld naar de topclubs vloeit.

Ten laatste in het seizoen 2019-2020 moet een nieuwe formule in werking treden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.