"Zweden kan een generatie topspitsen leveren"

VRIJDAG, 6 JANUARI 2017, 08:41 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Voormalig Zweeds profvoetballer en ex-speler van Anderlecht, Christian Wilhelmsson, spreekt zich in Het Nieuwsblad uit over de nieuwe Zweedse aanwinst van paars-wit, Isaak Thelin. "Beide partijen kunnen een goede zaak doen", aldus Wilhelmsson over de transfer. 

Zlatan Ibrahimovic liet zich in het verleden ook lovend uit over zijn landgenoot Thelin: "Hij heeft het in zich om één van de leiders van de nationale ploeg te worden. Ik denk dat hem een grote toekomst te wachten staat."

Ook Wilhelmsson is lovend: "Met een goeie balbehandeling en een goed kopspel compenseert hij het feit dat hij niet van de snelste is. Het is wel een speler die vertrouwen nodig heeft van zijn coach, hij zal ook alles doen wat de trainer van hem vraagt."

"Je mag Thelin niet afrekenen op zijn verleden. Tegenwoordig slaan de jongeren etappes over, in plaats van langzaam te groeien gaan ze meteen bij een topclub en dat is dikwijls nefast. Daar missen ze nogal dikwijls speelminuten. Anderlecht is zeker geen stap achteruit voor die jongen, eerder een stapje opzij. Anderlecht moet zeker niet onderdoen voor Bordeaux. België is voor spelers zoals hem ideaal om hun carrière weer helemaal te lanceren", aldus nog Wilhemsson. 



anderlecht-online forum