"Telefoontje van Weiler overtuigde mij meteen"

ZATERDAG, 7 JANUARI 2017, 10:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op winterstage in La Manga, neemt nieuwe aanwinst Kiese Thelin de tijd om zichzelf voor te stellen. Thelin twijfelde niet lang om naar Anderlecht te komen: "Nadat ik een telefoontje kreeg van René Weiler, was ik onmiddellijk overtuigd". 

Er waren nog clubs die Thelin wilden binnenhalen: "Ik kon inderdaad ook naar Turkije of Engeland. Maar ik ging liever naar Anderlecht om voor de prijzen te voetballen dan vechten tegen degradatie in Engeland. Ook Guillermo Molins, ex-speler van Anderlecht, met wie ik nog bij Malmö speelde, gaf mij aan om te tekenen bij paars-wit. Na een goed gesprek met coach Weiler aan de telefoon, twijfelde ik niet meer. De coach wil hardwerkende spelers en hij gelooft in mij."

Scoren

Thelin is niet echt een doelpuntenmaker: "Maar eens die eerste goal valt ben ik meestal wel vertrokken. Maar wat ik vooral probeer is ruimte maken voor mijn collega's. Ik ben fysiek sterk en probeer altijd slim te lopen. Teodorczyk is een inspiratie voor mij. Hij kwam ook niet aan spelen toe bij Dynamo Kiev en zie nu. Dat wil ik ook bereiken. En als de kans krijgt om met goeie spelers zoals Tielemans te spelen, dan voel je meteen dat het goed komt."

Zweedse voetballers

Als we naar AA Gent kijken met Jacob Rinne en Emir Kujovic, renderen Zweedse voetballers niet echt in België. "Maar we vechten altijd terug hoor, geloof mij maar. En kijk naar Zetterberg en Wilhelmson, dat waren toch twee Zweedse toppers bij paars-wit. Daarom alleen al ben ik ervan overtuigd dat België de goede keuze was. En ik ben ook heel blij dat Anderlecht mij deze nieuwe uitdaging biedt. Mijn Congolese vader heeft trouwens een broer in België en ik spreek behoorlijk Frans. Ik kan dus altijd ergens terecht als ik alleen ben. Ik heb mijn nonkel nog nooit gezien nee, maar hij is familie, daar draait het om."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.