Anderlecht: "Kijken hoe we Vanden Borre kunnen helpen"

DINSDAG, 10 JANUARI 2017, 18:05 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS In een bericht op zijn officiële website heeft Anderlecht voor het eerst gereageerd op het nieuws dat Anthony Vanden Borre stopt met voetballen. De club bevestigt dit en zit volgende week samen met de rechtsback. "We gaan kijken hoe we hem kunnen helpen."

"We hebben kennis genomen van de beslissing van Anthony om zijn loopbaan te beëindigen", stelt manager Herman Van Holsbeeck. "We hebben afgesproken om elkaar volgende week te zien. Dit einde is erg jammer. We hoopten dat hij in Montpellier een nieuwe start kon maken, maar dat is helaas niet gelukt."

Hoewel Vanden Borre de voorbije zomer moest vertrekken, laat Anderlecht zijn chouchou niet vallen. "Anthony blijft een zoon van de club. We moeten bekijken in welke mentale staat hij zich bevindt. We streven er altijd naar om om eerst het menselijke aspect te bekijken", aldus Van Holsbeeck. "We gaan zien hoe we hem kunnen helpen in een leven zonder voetbal."

Vanden Borre heeft nog een contract voor anderhalf jaar bij Anderlecht. Hij heeft de club vandaag laten weten dat hij dit wil verbreken.anderlecht-online forum