"Noem mij eerder de nieuwe Svilar"

WOENSDAG, 11 JANUARI 2017, 06:35 - emjomi
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS Anderlecht is nog steeds op zoek naar een keeper. Eentje met ervaring maar niet te veel ambitie. De jonge doelman Mile Svilar staat namelijk te trappelen om eerste doelman te worden bij Anderlecht. Het bestuur wil hem die kans ook geven, maar niet te vlug om hem niet te verbranden. 

Tegelijk beseft Anderlecht ook wel dat het niet te veel tijd mag nemen om Svilar te brengen. De interesse uit het buitenland is groot voor de jonge Svilar, maar voorlopig denkt hij alleen maar aan Anderlecht. 

Frank Boeckx gaf eerder deze week al aan dat hij de jonge doelman soms moet afremmen. 
"Nee, ik heb geen gebrek aan zelfvertrouwen   En ik weet dat het geen cadeau is om eerste keeper te zijn bij een topclub. Als het zover komt zal het aan mij zijn om met de druk om te gaan. Maar zover zijn we nog niet. Momenteel denk ik enkel aan de wedstrijden met de beloften. Aan volgend seizoen denk ik nog niet", zegt Svilar. 

Svilar wordt wel eens de nieuwe Courtous genoemd maar daar wil hij niets van weten: "Noem me maar de nieuwe Svilar. Mijn papa was ook een doelman he. En ik weet trouwens dat ik nog veel progressie moet maken. Dankzij keeperstrainer Max de Jong heb ik op technisch vlak al veel bijgeleerd. Maar er is nog werk aan de winkel, ook mentaal. Op dat vlak is Frank Boeckx dan ook mijn grote voorbeeld".anderlecht-online forum