"Als je hard werkt, kom je sterker terug"

DONDERDAG, 12 JANUARI 2017, 06:17 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zeven maanden na zijn zware kruisbandblessure, staat Andy Najar opnieuw op het veld. Zijn eerste wedstrijd stond hij er meteen. De eerste dagen na zijn blessure waren niet gemakkelijk voor de Hondurees: "Ik heb drie dagen aan een stuk gehuild".

Najar wist meteen nadat hij zich blesseerde dat het ernstig was: "In de kleedkamer onderzocht de dokter mijn knie. Ik zag aan zijn ogen dat het serieus was al durfde hij mij dat niet meteen zeggen. De eerste vier dagen waren de ergste. Mijn dochter begon te wenen toen ze naar mij keek en ik weende mee. Toen heb ik beslist om de knop om te draaien. Ik wilde een voorbeeld zijn voor mijn dochter, dat je altijd sterk moet zijn".

Toen begon de lange weg van revalidatie voor Najar. Van Herman Van Holsbeeck kreeg hij de toestemming om terug naar de Verenigde Staten te gaan, waar Najar zijn familie woont, om te revalideren. "Ik ben meneer Van Holsbeeck nog altijd dankbaar dat hij mij de toestemming gaf. Dit soort blessures zijn mentaal heel zwaar voor een voetballer. Maar mijn familie, mijn ouders en mijn vrouw hebben mij in die periode altijd bijgestaan."

Na drie maand keerde Najar terug naar België om te revalideren bij Lieven Maesschalck."De daaropvolgende drie maand reed ik elke morgen naar Antwerpen om met Lieven te werken. Vandaar ging het richting Neerpede om nogmaals twee uur te trainen. Als je hard werkt, kom je sterker terug"

Voor zijn blessure stond Najar dicht bij een transfer. Momenteel ligt hij nog anderhalf jaar onder contract. De kans is dus groot dat de Hondurees op het einde van het seizoen nieuwe oorden opzoekt. "Ik denk dat we volgende maand eens gaan samenzitten met het bestuur. Ik ben de club enorm dankbaar. Ondertussen heb ik een Belgisch paspoort aangevraagd, dat kan helpen bij een transfer. Ik denk aan de Engelse of Spaanse competitie. We zien wel".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.