T2 Sesa blikt tevreden terug op stage

VRIJDAG, 13 JANUARI 2017, 10:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht sloot gisteren zijn oefenstage af. Assistent-coach David Sesa blikt in een gesprek met RTBF tevreden terug op de week in La Manga. Ook over aanwinst Isaac Kiese-Thelin is hij erg lovend.

"Isaac deed bij Bordeaux al de nodige ervaring op en werd Europees kampioen met de Zweedse U21. Het is iemand die hard werkt. Samen met Teodorczyk kan hij mooie dingen laten zien", is Sesa hoopvol.

"De groep heeft hard gewerkt op het veld", vertelt hij over de stageweek. "Ze hadden er plezier in om samen te werken. De coach heeft veel energie gestoken in het smeden van een sterke groep. We vertrekken sterker naar huis dan we gekomen zijn. In de eerste ronde speelden we tegen alle ploegen, we kennen dus de sterktes en zwaktes van Brugge, Standard en Genk. In België moet je fysiek en mentaal altijd sterk zijn."

Tegen de kleinere teams had Anderlecht het de voorbije maanden al eens moeilijk om een opening te vinden. Daarom werd er de voorbije week veel getraind op een snelle balcirculatie. "Als je niet snel speelt, is het in België moeilijk om dergelijke wedstrijden te winnen", aldus Sesa. "De tegenstander staat steeds goed gegroepeerd. Daarom moeten de jongens snel denken en snel spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.