Favoriete transfer #6: Henry Onyekuru

MAANDAG, 16 JANUARI 2017, 11:19 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE Henry Onyekuru is momenteel zonder twijfel één van de revelaties uit onze competitie. En één van de spelers met het meeste paars-witte DNA uit deze top tien.

Naam:Henry Onyekuru   
Huidige club: KAS Eupen
Positie: Flankaanvaller / Schaduwspits
Leeftijd: 19
Nationaliteit: Nigeriaan  
Marktwaarde *:€1.500.000

Geschiedenis:Onyekuru belandde in de zomer van 2015 via een jeugdacademie in zijn thuisland bij Eupen. Met zes doelpunten en twee assists in negentien competitiewedstrijden speelde hij meteen een rol in de promotie naar eerste klasse. Dit jaar ontplofte Onyekuru helemaal. Tien doelpunten en zes assists in 21 wedstrijden zijn fenomenale cijfers voor een speler bij een degradatiekandidaat.

Profiel: Onyekuru is een lichtvoetige, pijlsnelle flankspeler die ook als tweede spits kan worden gebruikt.

Haalbaarheid: Eupen zal Onyekuru wellicht niet laten gaan voor minder dan vijf miljoen euro. De kans lijkt echter groot dat hij binnen twee of drie jaar het drievoud waard is.

Prioritair? Anderlecht heeft een flankspeler nodig die met één flits het verschil kan maken en Isaac Thelin is in de verste verte niet de snelle spits die René Weiler erbij wou om met twee spitsen te kunnen spelen. Onyekuru zou op beide posities een oplossing kunnen bieden.

Conclusie:Aangezien Onyekuru een dure vogel is en zich wellicht niet meteen in de paars-witte basis zal kunnen knokken, vrezen we dat Onyekuru momenteel niet op het paars-witte verlanglijstje staat.

Morgen: Een speler uit de Nederlandse competitie die de afgelopen maand(en) al aan Anderlecht werd gelinkt.

* Volgens transfermarkt.de 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.