Favoriete transfer #5: Marvelous Nakamba

DINSDAG, 17 JANUARI 2017, 12:25 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS - WEBSITE We zijn intussen bij de bovenste helft van onze top tien beland. Nakamba werd eind december aan Anderlecht gelinkt en eindigt daardoor op plek vijf. 
 

Naam: Marvelous Nakamba
Huidige club: Vitesse
Positie: Centrale middenvelder
Leeftijd: 22
Nationaliteit: Zimbabwaan
Marktwaarde *: 2.000.000

Geschiedenis:Nakamba belandde via Highlanders FC en Bantu Rovers bij AS Nancy, waar hij in januari 2014 de overstap maakte naar het A-elftal.
Hij kwam er amper twee keer in actie, vooraleer hij in augustus dat jaar de overstap maakte naar Vitesse.
In Nederland moest hij het in zijn eerste seizoen nog stellen met zes competitiewedstrijden, maar vorig seizoen groeide hij er uit tot basisspeler. Intussen heeft hij al 59 wedstrijden voor Vitesse achter zijn naam staan.

Profiel:De Zimbabwaan heeft wat weg van Adrien Trebel. Niet al te groot, linksvoetig, allesbehalve traag en een grote motor. Nakamba lijkt defensief wat sterker, terwijl Trebel voetballend de betere is.

Haalbaarheid: Vitesse is volop verwikkeld in de strijd om een Europees ticket en zal dan ook niet graag een basisspeler zien vertrekken. Bovendien blijkt ook Everton geïnteresseerd. Goedkoop zal Nakamba zeker niet zijn.

Prioritair? Door de komst van Trebel, lijkt Anderlecht niet meteen op zoek naar een extra centrale middenvelder. Nakamba zal wellicht pas opnieuw in beeld komen als Leander Dendoncker alsnog zou vertrekken. 

Conclusie:Nakamba lijkt geen optie –meer- voor deze winter. Maar als Dendoncker deze winter de deur van het Astridpark achter zich zou dichttrekken, lijkt Nakamba ons wel een realistische en verstandige optie.

Morgen: een doelman die al een hele tijd aan paars-wit wordt gelinkt.

* Volgens transfermarkt.de
 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.